Ara fa pocs dies, a Barcelona Activa em van convidar a participar en una taula rodona titulada «Les Noves tendències de CV i perfil professional en l’entorn 2.0«. Hi participaren en Pedro Rojas, la Sara Jurado i jo. Estava prevista la participació de la Maria Redondo, però un imprevist de darrera hora no ho va fer possible i en Pedro Rojas va sumir la seva part.
Tots tres vam estar d’acord en que avui, tenir un CV ben redactat (i en Pedro i la Sara van donar moltes eines per a fer originals CV) és tan important com que la traça que tots deixem a Internet sigui coherent amb el que diu el nostre CV. Cal que la nostra reputació personal sigui la millor eina per a aconseguir destacar pel damunt d’altres candidats. I això inclou esbrinar qui ens ha d’entrevistar i establir contactes en el mercat que ens interessa.
De fet, vaig voler suggerir un pla d’acció pensant precisament per a que la nostra reputació personal sigui la que ens faci guanyar posicions favorables a les nostres aspiracions a trobar feina (o a crear la nostra). És un pla de cinc passos :
- Definir bé el nostre objectiu: Què vols aconseguir? Contactes? Visibilitat?
- Tenir en compte els mitjans de què disposem: temps, contactes, amics que saben fer coses…
- Pensar en quins espais participem o hi publiquem coses: un blog, una web, xarxes socials…
- Cuidar els continguts que generem: Vols mostrar-te com a especialista o generalista? Quins són els referents en el teu camp? Què hi pots aportar tu?
- Mesurar i monitoritzar els impactes de les accions que realitzem a les diferents xarxes socials.
Aquí teniu la minipresentació que vaig fer servir…
I un vídeo amb totes les participacions de la taula rodona:
By Reputació personal: riscos i oportunitats de les xarxes socials | Víctor Puig enero 11, 2013 - 7:10 pm
[…] aquest sentit, hi ha dades que demostren que mostrar les nostres idees a Twitter, en un bloc o en presentacions en fa guanyar visibilitat i en fa guanyar reputació. […]