Sessions de formació sobre Xarxes Socials al Col·legi de Periodistes

newspaper_planeEn aquests darrers dies he tingut la oportunitat de col·laborar amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya  oferint dues sessions de formació: la primera, sobre Xarxes Socials com a eines bàsiques de la anomenada Internet 2.0 per a periodistes. I la segona, centrada en com els periodistes poden treure profit de Twitter.

El Col·legi està fent un esforç gran en aportar formació als periodistes, i donen preferència a aquells que estan cercant feina. La plana del seu Centre de Formació informa regularment de quins cursos s’hi poden trobar. Val la pena fer-hi un cop d’ull: hi ha temaris i formadors molt interessants.

Que la premsa està passant mals moments no és notícia, si em permeteu la expressió.  Els mitjans encara estant cercant com treure’n profit de les xarxes socials enmig de la cerca de ingressos que equilibrin la baixada publicitària. Mentre pensen com orientar el seu paper en aquest nou mitjà, segur que ens la cerca de respostes ens ha de portar a veure experiments interessants. Tant de bo les xarxes siguin també portadores de noves oportunitats laborals: en la meva opinió, a Internet calen sempre més i millors continguts (no només des dels mitjans, també des de les empreses), i els periodistes haurien de tenir molt a dir. Avui mateix en Mario Tascón publica un article sobre com de necessaris són els editors de continguts «Elogio de la edición y el efecto Guauuu!»

Per la meva part, aquí us deixo els guions que vaig fer servir per ambdues sessions, espero que us facin servei. Agrair des d’aquí al Col·legi aquesta oportunitat de conèixer companys i explicar com veig l’ús de les xarxes. I agrair també als assistents la seva atenció i les moltes preguntes (clar, són de la premsa) que van fer aquestes hores molt més dinàmiques i interessants.

La imatge que he fet servir per a aquest post ve de l’article «Journalism 2.0 – A Field in Transition«

This entry was posted in Formación and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*